Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jak to všechno začalo?

Jak to všechno začalo?Myslím, že to bylo tím, jak jsem dostal od svého tchána motorku JAWA 250, kterou jsem chtěl původně spíš rozebrat. Bylo to v zimě 2000. V té době jsem žádnou motorku nevlastnil. Poslední, co jsem měl, jsem již dávno před tím věnoval svému synovi Pavlovi.

Zkrátka, když už jsem měl motorku, tak jsem se začal domlouvat se svými bratry, že by bylo hezké na motorkách někam vyrazit a připomenout si tak naše slavné cestování z mladých let, kdy jsme vyrazili do Vysokých Tater. Bylo to v roce 1973 a již od této doby se datuje vznik "Královských jezdců".

Jirka vlastnil motocykl JAWA 250 a jeho syn Martin JAWA 350. Po dlouhých a složitých domluvách nad termínem, jsme se nakonec dohodli na 11.8.2001. K Martinovi přisedl na tandem Toník a vyrazili jsme ve čtyřech.

Naše první cesta vedla k vodě do Klučenické zátoky. V té době jsem se rozhodl založit kroniku, kterou i nadále doplňuji a pokud máte někdo zájem, rád nabídnu k prohlédnutí.

Všem se první výlet moc líbil, ale přesto se nám na rok 2002 nepodařilo nalézt volný termín, tak se nikam nejelo.

V roce 2003 se vše v dobré obrátilo a podnikli jsme druhý výlet. Tentokrát jsme jeli na víkend od 17-18.6. a to opět do Klučenic. V tomto termínu byla zahájena tzv. dobrovolně povinná zastávka " Na Panské", kde se vždy osvěžíme jedním orošeným točeným pivkem, které z tradice zatáhnu já a nerad bych tuto tradici měnil.

Na tuto cestu se již připravil i Toník koupí motocyklu JAWA 250, na které vyrazil na prví cestu.Jirka si půjčil od Martina jeho JAWA 350 a Martin vyrazil na SUZUKI GS500E. Přijel i bratranec Standa, který se zapojil do týmu na pionýru JAWA 21. Nakonec jsme ho ale přesvědčili, že tato volba není nejlepší a tak skočil do tandemu k Martinovi.

V roce 2004 už se konaly výlety našeho MOTO TÝMU dva. V tomto roce se připojil další nový člen, Pavel Hlaváč, který si zapůjčil motorku od mého Pavla a tak nás jelo už "šest"

Postupně se přidávali další....můj syn Pavel, kamarádi Macháčkovi Honza a Vláďa, Franta Kolka, Jarda, Pavel Jarolímek, Tomáš Svoboda, Bruno Fulín, Luděk Votápka a Toníka syn Radek a uvidíme, kdo bude další :-)

Tak takhle nějak to všechno začalo

Nyní má náš mototým " Královští jezdci" 16 členů a scházíme se na jednu jednodenní "testovací" jízdu na jaře a dvě víkendové v létě. Schází se vždycky vynikající parta a věřím, že ještě zažijeme spoustu krásného

Všechny motorkáře zdraví

                                                                          Karel